Over Dr. Brown’s

De Dr. Brown’s fles is ontworpen door de Amerikaanse arts Craig Brown. Het is een fles met een gepatenteerd ventielsysteem dat bijdraagt aan de gezondheid van baby’s.

Dr. Brown’s wordt wereldwijd geadviseerd door artsen en wordt veel gebruikt door professionals in de natale zorg.

Optimaal vitaminebehoud
Uit wetenschappelijk ondezoek blijkt dat belangrijke voedingsstoffen als vitamine C, A en E optimaal behouden blijven in de Dr. Brown’s fles met volledig ontluchtingssysteem. Het ventielsysteem vermindert luchtbelletjes, een belangrijke oorzaak van het oxideren (“vervliegen”) van voedingsstoffen. Het draagt bij aan de gezondheid van je baby, omdat het voorkomt dat er lucht in de melk komt en de fles en speen vacuüm worden gezogen. Dit vermindert darmkrampjes, boertjes, overgeven en winderigheid.

Vergelijkbaar met borstvoeding
De positieve druk die door het ventielsysteem ontstaat, is vergelijkbaar met het geven van borstvoeding. Je baby hoeft niet hard te zuigen: de speen ‘stimuleren’ is voldoende.

Specialty Feedings System

Het Dr. Brown’s speciale voedingssysteem is een unieke combinatie van fles, speen en voedingsklep, speciaal ontwikkeld voor het verlichten van gecompliceerde orale voedingsproblemen. Het systeem blijkt zeer effectief voor zuigelingen en flesvoedingskinderen die ernstige problemen hebben met het efficiënt innemen van vloeistof tijdens het voeden.

Bij zuigelingen met de volgende problemen: gespleten lip/gehemelte, neuromotorische disfuncties, aangeboren hartafwijkingen, normale of zeldzame syndromale en/of craniofaciale afwijkingen, worden aantoonbaar goede resultaten bereikt door het gebruik van het Dr. Brown’s speciale voedingssysteem.

De kindgerichte doseerklep wordt geplaatst in de siliconen speen bij de speenbasis en vervolgens in de schroefdop. De zuigeling kan zijn eigen tong en kaakbewegingen gebruiken tijdens het zuigen en zodoende een adequaat resultaat bereiken. De doseerklep voorkomt een te grote hoeveelheid vloeistof in de intra-orale ruimte, waardoor de zuigeling veilig en efficiënt kan slikken.

Veelgestelde vragen over Dr. Brown’s

Werken de flessen van Dr. Brown's echt?

Ja. De flessen van Dr. Brown’s hebben een uniek gepatenteerd ventielsysteem, dat niet te vinden is in andere babyflessen. Door dit Natural Flow-ventielsysteem kun je je baby echt vacuümvrij voeden.

Vacuümvrij voeden draagt bij aan een goede spijsvertering. Het ventielsysteem voorkomt negatieve druk die vaak ontstaat door een vacuüm. Hierdoor kan de baby naar eigen behoefte drinken. De flessen van Dr.Brown’s helpen voedproblemen zoals darmkrampjes, overgeven, boertjes en winderigheid te verminderen. Op deze manier wordt voeden een plezierige ervaring, zowel voor ouders als voor hun baby.

Tijdens het drinken wordt lucht via het ventiel de fles in geleid naar de ruimte boven de voeding.  De lucht komt nooit in contact met de (moeder)melk of flesvoeding en kan dus niet in je baby’s buikje terechtkomen. Het ventielsysteem van Dr. Brown’s vermindert luchtbelletjes en zorgt ervoor dat belangrijke voedingsstoffen niet oxideren (‘vervliegen’) Dit is belangrijk omdat vitaminen en vetten snel hun voedingswaarde kunnen verliezen.

Dankzij het ventielsysteem ontstaat er positieve druk, die vergelijkbaar is met het geven van borstvoeding. Hard zuigen is niet nodig, de speen ‘stimuleren’ is voldoende. Daardoor drinkt je baby heel natuurlijk en op zijn gemak -en dat is extra fijn voor wie afwisselend borst- en flesvoeding geeft.

Het ontwerp van het ventielsysteem met bijbehorende speen voorziet in een consistente en gecontroleerde doorstroming van de voeding, zodat de baby in zijn eigen tempo kan drinken.

Waar worden de producten van Dr. Brown's gemaakt?

Het merendeel van onze flessen wordt gemaakt en verpakt in de Verenigde Staten. Onze spenen worden gemaakt in Duitsland. Enkele Dr. Brown’s-producten komen uit China. Op elke verpakking wordt duidelijk vermeld waar het product gefabriceerd is.
Omdat kwaliteit en veiligheid absoluut voorop staan, worden alle producten uitvoerig getest vóór ze de fabriek mogen verlaten.

Kunnen de flessen van Dr. Brown's in de vriezer?

Onze flessen zijn prima geschikt voor het invriezen van (moeder)melk en babyvoeding. Let op: glazen flessen kunnen niet in de vriezer.

Zijn de flessen van Dr. Brown's vaatwasserbestendig?

Ja, alle onderdelen van de Dr. Brown’s-flessen kunnen in de vaatwasser; plaats ze in het bovenste rek en zet de vaatwasser niet hoger dan 60 °C. Dr. Brown’s heeft handige vaatwasmandjes, waarin alle onderdelen netjes bij elkaar blijven. Gebruik onze magnetronsterilisator voor een extra hygiënische reinigingsbeurt.

Verkooplocaties

Verspreid over het hele land kunt u onze Dr. Brown’s producten al in de winkel zien liggen. Op de kaart aan de linkerkant ziet u onze verkooplocaties. Wilt u ook Dr. Brown’s verkopen? Neem dan contact met ons op.

Koop Dr. Brown's online